Viessmann hűtéstechnikai megoldások

A TIBA Kft. a Viessmann hűtéstechnikai megoldások hivatalos magyarországi képviselete.

[img:1:small:left]A Viessmann Csoport az innovatív hűtési megoldások egyik vezető gyártója Európában. A termékportfólióba központi hűtéssel rendelkező hűtő- és mélyhűtőpultok, továbbá csatlakoztatásra készen szállított kivitelek, párologtatók, kombinált berendezések, hűtőcellák, hűtő- és mélyhűtőberendezések, valamint tartozékok, emellett a szereléssel és a karbantartással kapcsolatos szolgáltatások tartoznak. A termékek és szolgáltatások széles körű választéka rendkívül hatékony hűtési megoldásokat és kiterjedt partnerhálózatot foglal magába.

Az ügyfelek számára központi kapcsolattartó áll rendelkezésre az értékesítés, a marketing és a szolgáltatások témakörében. A németországi (korábban Viessmann Hűtéstechnika, a hűtőterek európai piacvezetője) és a finnországi (Norpe, a hűtési megoldások skandináv piacvezetője) gyártási hely kiváló minőségű, hőmérséklet-vezérlésű hűtőtereket és hűtőpultokat állít elő, valamint nagy szaktudást biztosít az ipari hűtés területén. A két vállalat hosszú évek alatt összegyűjtött tapasztalatainak összekapcsolása azt az előnyt nyújtja az ügyfeleknek, hogy átfogó hűtési megoldásokat kapnak egyetlen szállítótól.

A Viessmann intelligens, az élelmiszerek új értékesítési lehetőségeit biztosító megoldásokat kínál a kereskedelem számára. A siker tényezői közé az életciklusköltségek csökkentése, a kellemes vásárlási élmény és az ügyfelek egyedi koncepciójához való igazodás tartoznak.
Alacsony életciklusköltségek

A Viessmann átfogóan végigkíséri termékei életciklusát a gyártástól a napi üzemeltetésen, a szerviz- és karbantartási munkákon keresztül egészen az újrahasznosításig és a hulladékként történő kezelésig. Az ügyfelek alacsony életciklusköltségekkel járó megoldásokat kapnak, amelyek hasznára válnak a következő generációknak is.
Kellemes instore-élmény

Az ügyfelek üzleti igényeinek megértése/figyelembe vétele, valamint a széles körű piaci ismeretek lehetővé teszik, hogy segítsünk a kereskedőknek a kellemes vásárlási élmény létrehozásában. A Viessmann hűtőpult ideális az élelmiszer vonzó kihelyezésére és így a forgalom növelésére. Ügyfeleinkkel együtt olyan megoldásokat dolgozunk ki, amelyeket kereskedők és fogyasztók egyaránt használhatnak.
Egyedülálló kereskedelmi koncepciók

A Viessmann hűtési megoldásai rugalmasak és képesek igazodni bármilyen üzleti/vállalkozói igényhez. Az egyedülálló kereskedelmi koncepciók és az új értékesítési lehetőségek megvalósítása érdekében valamennyi termék hozzáigazítható ügyfeleink egyedi igényeihez.

Hűtéstechnikai megoldások ipari és kereskedelmi alkalmazásokhoz

Hűtőpultok
Hűtő- és mélyhűtőcellák
Hűtőberendezések
Polcrendszerek és tartozékok

További részletek a Viessmann oldalán

CsatolmányMéret
Viessmann hűtőkamrák4.73 MB

A Viessmann cégről

Innovatív hűtéstechnológia kompromisszumok nélkül

[img:1:small:left]A hideg és meleg közötti kölcsönhatás biztosítja az egészséget és az életet. A hideg segítségével tovább eltarthatóak az élelmiszerek, valamint a gyógyszeripari termékek. Az innovatív és biztonságos hűtés modern hétköznapjaink elengedhetetlen kelléke. Bízni a Viessmann hűtésben annyit jelent, mint bízni egy csúcstechnológiai szolgáltatásban, ami már évtizedek óta az egyik vezető hűtőkamra technológia a vendéglátóiparban, a kereskedelemben, a mezőgazdaságban, az idegenforgalomban és a magánháztartásokban. Napjainkra a Viessmann Kaltetechnik AG a legfontosabb hűtőkamra gyártók között van és vezető pozíciót tölt be a technológiai piacon Németországban. A Hof-ban 380 fővel üzemelő cég Európában a legjelentősebb 5 gyártó között van.

Hűtési referenciák

Felhasználási példák

[img:1:small:left]A szupermarketek, az élelmiszer előállítás, a gyárak, a vágóhidak, a tejüzemek, a hűtőházak, a sörfőzdék, a repülőgépek, a tengeralattjáró hajók csakúgy, mint az éttermek, szállodák elképzelhetetlenek Viessmann hűtőkamrák nélkül. Azonban a Viessmann hűtéstechnológia nemcsak az ételek és italok hosszú idejű normál és mélyhűtő tárolására szolgál, hanem elengedhetetlen a kémiai és műszaki technológiák során, valamint a gyógyszeriparban és a gyógyítás különböző területein. A precíz gyártás és a szolgáltatások széles köre nyújtja azt a minőséget, amit a Viessmann ügyfelei olyan nagyra értékelnek szerte a világon.

Hűtéstechnológia

Kompromisszumok nélküli termékek az intelligens hűtési megoldásokért

[img:1:small:right]A hőmérséklet szabályzása szükséges ahhoz, hogy hosszabb ideig tárolhassuk a megfelelő hőmérsékleten az élelmiszereket és romlandó árukat és megőrizhessük az ízanyagokat és minőségüket a tárolás időtartama alatt. Továbbá, hogy megvédjük őket a veszélyes mikroorganizmusoktól és egyéb veszélyektől, melyek az áruk romlását okozhatják.

A meleg hideggé alakítása speciális berendezések segítségével a hűtési technológiai ágazat része. A hűtési berendezések feladata a hőmérséklet csökkentése a környezeti hőmérséklet alá egy meghatározott térben pl. hőelvonással a hűtendő térben és ennek máshová juttatásával. A hűtési folyamat egy folytonos művelet a hőmérséklet kívánt szinten tartására.

Hűtőberendezések hűtőkamra formájában és a csatlakozó rendszerösszetevők fejlesztése, gyártása és eladása a Viessmann Kaltetechnik AG fő feladata Hof-ban. A Viessmann hűtőtechnológiai termékek fejlett és magas minőségű megoldásokat nyújtanak majdnem minden ipari területen az élelmiszeripartól a vendéglátáson át repülőgépes és hajó fuvarozáson keresztül az orvosi és gyógyszeriparig.

Click4Food

Új hűtött élelmiszerkiadó automata.

Hűtött, fagyasztott és normál hőmérsékletű modulokból szabadon variálható.
Online értékesítéshez illeszthető komplett rendszer sms és felhőszolgáltatással.

Hulladékhűtő

Higiénikus hulladékkezelés a legmagasabb fokon

[img:2:small:left]A hulladék higiénikus tárolása különösen fontos ha élelmiszerekről van szó melyek szigorú szabályozás alá esnek. Egyes előírások megkövetelik a szerves és szervetlen hulladékok 5 oC alatti tárolását.

A nagykonyhák, vágóhidak, élelmiszergyárak és éttermek szigorú követelményeinek megfelelően a Viessmann cég elkészítette a "Confi-Cool" kukahűtőjét: a tökéletes megoldást a gazdaságos és megbízható hűtött hulladéktárolásra.

Viessmann minőség

Ahogy a Viessmann termékeknél, úgy a kukahűtőnél is különös figyelemet fordítanak a gyártási minőségre, a legjobb anyagokra és a megbízható márkájú összetevők használatára. Ezt jól példázza, hogy a hűtő mind külső mind belső borítása rozsdamentes acélból (1.4301) készül a kiváló rozsdaállóság és könnyű tisztíthatóság érdekében. A tartósság és megbízhatóság íly módon garantált. Az opcionális téli kapcsoló biztosítja a problémamentes kültéri alkalmazást.

Hűtőegységek

Viessmann hűtőegységek

[img:1:small:left]Cégünk hűtőegység gyártása lehetővé teszi, hogy ideális összeállításban kínáljuk hűtőkamráinkat. Akár falra szerelt, split vagy kamratetőre szerelt egységek elektromos ill. hőfokszabályzós kivitelben: a Viessmann hűtőegységek nemcsak üzemkészségükkel, de átlagon felüli hűtőkapacitásukkal is meggyőzőek. Ezt egy ellenáramú hőcserélő és a speciális hűtőanyagok kombinációjának integrálásával értük el. Ez a teljesítmény hosszabb élettartamhoz és alacsonyabb fogyasztáshoz vezetett. A Viessmann hűtőegységek hűtőköre - a megnövelt szintű biztonság érdekében - teljes mértékben forrasztott. A megbízható konstrukciós folyamatnak köszönhetően az összes elem könnyen elérhető, így a szerelés és karbantartás költségei tartósan csökkenthetők. Ez egy környezeti szempontból nem elhanyagolható előny, ami kiegészül a Viessmann hűtőegységek alacsony zajszintjével és hosszú élettartamával.

Falra szerelt hűtőegységek

Viessmann falra szerelt hűtőegységek

[img:1:small:left]A Viessmann falra szerelhető hűtőegységei beszerelhetőek a hűtőkamrák oldalfalába, vagy 60-150 mm vastag hűtött helyiségek falára, elektromos vagy hőfokszabályzós kivitelben. 500-2750 W hűtési kapacitás a hűtő és mélyhűtő-tárolók kiszolgálására. Vagy elektromos, vagy meleg gázos leolvasztás a +3 oC hő tartomány fölött. Hűtőközeg R 134 a (R 404 A mélyhűtő-tárolókamráknál). A hűtő gyártása az Európai Unió szabványainak megfelel, CE minősítéssel kiegészítve.

Kamratetőre szerelt egységek

Viessmann kamratetőre szerelt egységek

[img:1:small:left]Egyszerűen a hűtőkamrák tetejére szerelhető, így a hűtőkamra felülete optimális módon hasznosítható, kis helyigénnyel, elektromos szabályozással. Több hűtőegység használható hálózatban összekapcsolás segítségével (Bus üzemmód). 700-2600 W hűtési kapacitás a hűtő és mélyhűtő-tárolók kiszolgálására, a kondenzvíz elpárologtatásával. Hűtőközeg R 404 A. A hűtő gyártása az Európai Unió szabványainak megfelel, CE minősítéssel kiegészítve.

Split hűtőegységek

Viessmann split hűtőegységek

[img:1:small:left]Az előre összeszerelt Viessmann Split hűtőegységek hűtőkamrába vagy hagyományos hűtött helyiségekbe való szerelésre alkalmasak. Az elpárologtató és az aggregát egység max. 15 m-re külön telepíthető, elektromos szabályzással. 900-2750 W hűtési kapacitás a hűtő és mélyhűtő-tárolók kiszolgálásra. Vagy elektromos, vagy meleg gázos leolvasztás a +3 oC hőtartomány fölött. Hűtőközeg R134a (R 404 A mélyhűtő-tárolókamráknál). A hűtő gyártása az Európai Unió szabványainak megfelel, CE minősítéssel kiegészítve.

Hűtőkamra ajtók

Viessmann hűtőkamra ajtók, új dimenziókat nyitnak!

[img:2:small:left]Több mint 1000 féle variációval széleskörű választékot nyújtunk a különböző hűtőkamra ajtókból. Az ajtóink kiváló minőségű porfestett acéllemez vagy különböző kialakítású rozsdamentes lemez borítású kivitelben készülnek PUR hab szigeteléssel fa betétek nélkül az ajtólapban vagy az ajtókeretben. A biztonságos hőelválasztás érdekében az ajtólapnak és a keretnek is speciális profil kialakítása van. A három oldalú elasztikus tömítő mágnescsík szerszám nélkül cserélhető és könnyen tisztítható, higiénikus. Az alsó ajtóélen teherviselő padlócsúszós tömítés található. A tipikus Viessmann "hajtű" kilincs zárrendszer beépített cilinderzárral rendelkezik, a rugós nyelv biztonságos záródást tesz lehetővé és belülről bármikor nyitható egy biztonsági karral. A maximális 180 fokos nyílási szög kis kilengési sugarat eredményez. Az ajtópántok nyíláskor megemelik az ajtólapot, ezáltal a padlóhoz nem ér hozzá és nem súrlódik. Az ajtópántok 3 dimenzióban állíthatók, mely jelentős előny az összeszerelés utáni pontos, hézagmentes beállításhoz.

[img:1:small:right]A Viessmann termékek egyesítik magukban a legmagasabb gyártási minőséget az értékes részletekkel melyek elejét veszik a szükségtelen energiafelhasználásnak. Ha belépünk egy Viessmann hűtőkamrába, a hűtőegység automatikusan ideiglenesen kikapcsol az ajtóba szerelt kapcsoló segítségével, mely értékes energiát spórol meg és megelőzi a jégképződést a kamrán belül. A jelentős nyomásemelkedést, melyet a kamrán belüli és kívüli légtömegek különböző hőmérséklete okoz a beépített nyomáskiegyenlítő szelep akadályozza meg az ajtónyitás alkalmával.

Hűtőkamrák

Viessmann hűtő és mélyhűtő kamrák - rendkívül strapabíró és higiénikus!

[img:1:small:left]A Viessmann hűtőkamrái és mélyhűtő tárolói széleskörűen alkalmazhatók úgy az iparban mint a kereskedelemben. Ezek a területek lehetnek: vendéglátóipar, élelmiszerek előállítása és forgalmazása, szupermarketek, üzemanyagtöltő állomások, idegenforgalom, szállítás, ipar, kórházak és vérbankok.

Az ipar és kereskedelem magas elvárásainak megfelelően, a Viessmann hűtőkamrái és mélyhűtő-tárolói főként átlagon felüli kivitelükkel és higiéniai jellemzőikkel nyűgöznek le. A kiváló minőségű rozsdamentes acél és a speciálisan szilárd konstrukciójú összeillesztő-csapos rendszer használata a Viessmann poliészter bevonattal kombinálva garantálja a megbízható rozsdaállóságot és a maradandó védelmet a hőveszteséggel szemben. A Viessmann rozsdamentes acél padlólapjának többirányú dombornyomása csúszásmentes, ráadásul rendkívül tartós. A különleges szigetelési technológiák és a hézagmentes átlapolt végek megbízhatóan küszöbölik ki a nedvesség bejutását. A teljesen higiénikus, rozsdamentes acél, körben íves padló és falelem csatlakozásnak köszönhetően a baktériumok megtelepedésének lehetősége majdnem teljesen kizárt. A Viessmann pontos moduláris konstrukciója a CFC-mentes gyártással optimális szigetelést és alacsony energiafogyasztást biztosít- egy előnyös kényelmet, amit paneljeink egyszerű és biztonságos összeszerelése nyújt.

Legyen szó akár a kis méretű Tecto Standard vagy a Tecto Special verziójú hűtőkamráról és mélyhűtő-tárolóról, akár egyedi, speciális hűtőkamráról a nemzetközi szállítási vagy NATO előírásoknak megfelelően: a Viessmann segítségével Ön is megismerkedhet a technológiai csúcsminőség megbízható dimenziójával.

Hűtőkamrák

Viessmann hűtőkamrák - a raktározás ideális módja!

[img:1:small:left]A lehető legjobb hűtött tárolóhelységek a modern háztartások számára éppúgy nélkülözhetetlenek, mint a szállodák vagy éttermek kereskedelmi raktárai, hentesüzletek vagy pékségek, a gyümölcs vagy virágkereskedők valamint a gyógyszertárak számára.

Az olyan élelmiszereknek, mint például a zöldségek és gyümölcsök, enyhe hűtésre és magas páratartalomra van szükségük ahhoz, hogy megőrizzék frissességüket és gazdag vitamintartalmukat. A borok azonban megfelelő hőmérsékletet és alacsony páratartalmat igényelnek az íz és zamat megőrzéséhez, anélkül, hogy a parafa dugón penész telepedne meg. Ezeket a követelményeket a Viessmann küszöb nélküli hűtőkamrái maradéktalanul teljesítik.

A gyors és biztonságos összeszerelést a pontos méretek és a Viessmann moduláris összeillsztőcsapos konstrukciója biztosítja. A Viessmann hűtőkamrák, felár nélkül, higiénikus rozsdamentes acél padlólappal kerülnek gyártásra. A megrendelő kívánságára többféle rozsdamentes acél felület áll rendelkezésre a falpanelek esetében.

2009. május 1. után rendelt hűtőkamráknál a porfestett kivitel automatikusan a speciális baktériumölő SilverProtec ezüsttartalmú bevonattal készül felár nélkül!

Tecto hűtőkamrák és mélyhűtő-tárolók

Tecto hűtőkamra - higiénikus, stabil és ergonómikus!

[img:1:small:left]A Tecto Standard hűtő és mélyhűtő kamrák falelemei közvetlenül és hézagmentesen csatlakoznak a rozsdamentes acél padlólaphoz. A kiváló minőségű integrált szigetelésnek köszönhetően a víz és a szennyeződések megtelepedése elkerülhető.

Polcrendszer

Viessmann rozsdamentes acél és alumínium polcrendszer

[img:1:small:left]A Stabio polcrendszer nagy teherbírást, a sima felületek pedig könnyű tisztíthatóságot kínálnak. A kiváló minőségű rozsdamentes acélból készült profilok garantálják a tartósságot, a csavarok nélküli könnyű összeszerelés gyors és egyszerű! Öt magassági, nyolc szélességi és négy mélységi variáció kínál ideális helyet az áruk tárolására.

A Viessmann Stabio polcrendszer a HACCP magas szintű higiéniai előírásainak teljes mértékben eleget tesz.

Az Almo Polcrendszer leginkább a száraz áruk tárolására alkalmas, könnyű alumínium kivitele miatt. Egybefüggő rendszer jellege miatt, a fix keretkapcsolatok magas fokú stabilitást biztosítanak. A műanyag rácsok kedvező keringési lehetőséget biztosítanak. Könnyen eltávolíthatóak, kézzel vagy géppel történő tisztításhoz. A polcrendszer néhány mozdulattal, gyorsan összeszerelhető. A két magasság, hét szélesség és a három mélység több alkalmazási lehetőséget is kínál

Rega Almo

Alumínium polcrendszer Rega Almo – költséghatékony megoldás közepes súlyú termékekhez

[img:1:small:left]A Rega Almo alumínium polcrendszer könnyű szerkezetű, merev konstrukció eloxált alumíniumból. Az univerzális funkcióknak köszönhetően könnyedén alkalmazható élelmiszerekhez és egyéb élelmiszeripari termékek tárolására. Különösen alkalmas szárazáruk tárolására, melyek minden oldalról elérhetőek. –30°C tól +90°C közötti tárolási hőmérséklethez alkalmazható.

Gyors összeszerelés

A gyári funkcionális előkészítésnek köszönhetően az Almo rendszer könnyen, szerszámok nélkül összeszerelhető. A polc peremek az előre kialakított furatokba illeszkednek. A vízszintes merevítők stabilizálják a teljes konstrukciót. A polcelemek a vízszintes merevítőkre illeszthetők, melyek 150 mm osztással állíthatóak. A polc mélysége 360 - 560 mm lehet, étletartó konténetrek is besűllyeszthetőek.

Stabil konstrukció

A polctartók 3 db merevítővel eloxált alumíniumból készülnek, stabilak és torzulásmentesek. A keresztmerevítők a polctartóhoz rogzítve stabilizálják a konstrukciót megnövelve a teherbírását. A magas vele járó stabilitás miatt keresztmerevítők nem szükségesek, így a polcok mindkét oldalról könnyen feltölthetőek. A csavaros talpak segítségével a padló esetleges egyenetlenségei kiküszöbölhetők.

A polcbetétek mosogatógépben elmoshatók (+90 °C)

Higiénikus és könnyen tisztítható felületek

A polctartók, hosszanti elemek és sarokcsatlakozások erős, eloxált alumíniumból készültek mely ellenáll sok agresszív anyagnak.

Megbízható teherbíró képesség

A teherbíró képesség polcelem szintenként 200 kg, egyenletesen elosztott terhelésnél. A polcelem teljes teherbíró képessége max. 600 kg.

Optimális helykihasználás

Kétféle magasság 1685 és 1800 mm, héromféle mélység 360 - 560 mm és hétféle szélesség 722 - 1442 mm között választható. A sarokcsatlakozások lehetővé teszik a négyzetes összeépítést vagy akár a T-, U- vagy H alakú kialakítást is. A polcok mindkét oldalról elérhetőek, mely által lehetővé válik a maximális tároló kapacitás kihasználása.

Rega Stabio

Rozsdamentes acél polcrendszer Rega Stabio – TÜV-GS által bevizsgált, nagyobb súlyok részére

[img:1:small:left]A rozsdamentes acél Rega Stabio polcrendszer kompakt és extrém igénybevételnek ellenálló rendszer magas minőségű 1.4031 ötvözött acél. A merevségnek és kiemelkedő terhelhetőségnek köszönhetően optimálisan használható élelmiszerek, italok és egyéb hűtendő kereskedelmi, ipari és mezőgazdasági termékek tárolására. A német TÜV-GS által bevizsgált. A mérettől függően a polcelemek teherbírása max. 200 kg egyenletesen elosztott terhelésnél. A teljes terhelés max. 1200 kg. lehet. A Rega Stabio különböző mélységekben, szélességben és magasságban áll rendelkezésre, mely lehetővé teszi a rugalmas elrendezést és hatékony alkalmazkodást a hűtendő termékekhez. A sarokcsatlakozásoknak köszönhetően az elrendezés lehet négyzetes, T- vagy H alakú is. Továbbá a polcrendszer kiegészíthető különböző tartozékokkal pl.: nyomáskiegyenlítő lapok, akasztó sínek kampókkal hús vagy kolbász részére vagy hajózási kiegészítők.

Könnyű összeszerelhetőség

A Stabio polcrendszer könnyen, különösebb erőfeszítés nélkül összeszerelhető. A polcelemek egyszerűen belesüllyeszthetők a polctartókba épített csapszegekbe, melyek flexibilis elrendezhetősége biztosítanak a változtatható 150 mm-es osztásköznek köszönhetően.

Magas stabilitás

A tartó csövek erős hegesztéssel rögzítettek átlós összeköttetésekkel. Továbbá a polcrendszer hátulján keresztösszekötők növelik a stabilitást. Ez a változat kiváló stabilitást és merevséget eredményez. A padló esetleges egyenetlenségeinek kiküszöbölésére a tartóoszlopok lábai állíthatóak.

Higiénikus felületek

A magas minőségű 1.4301-es acél biztosítja az első osztályú higiéniát és rozsdamentes tartósságot.

Álló hűtőszekrény

[img:1:small:left]Viessmann Flex-Cool
A Viessmann kereskedelmi hűtőket főleg professzionális minőségükről és kiváló teljesítményükről ismerhetjük meg. A kiváló minőségű hűtő részegységek biztosítják a kiegyensúlyozott hőmérséklet eloszlást a hűtő belsejében. A Viessmann Flex-Cool kereskedelmi hűtők tágas belső tere és a variálható polc elrendezés garantálják a frissességet.

A legszigorúbb tervezés és az esztétikai elvárások biztosítják, hogy a Viessmann kereskedelmi hűtők tökéletesen beilleszthetők környezetükbe köszönhetően a kiváló minőségnek mind kívül, mind belül. Minden modell lenyűgöző belső térrel rendelkezik, az okos kényelmi funkcióknak (például a könnyű tisztíthatóság) és a maximális kihasználhatóságnak köszönhetően.

A Viessmann kereskedelmi hűtők a legjobb megoldást nyújtják professzionális felszerelések fejlesztésére a mélyfagyasztási felhasználástól kezdve a cukrászati hűtőkig.

  • Többféle felhasználási lehetőség
  • HACCP-nek megfelelő kivitelben is
  • Kompakt méretek
  • Stabil, profi minőség
  • Kiváló anyagminőség
  • Higiénikus, köszönhetően a lekerekített sarkaknak

Különböző változatok:

  • hűtő- és mélyszekrény egy és kétajtós kivitelben teli és üvegajtóval is
  • tésztahűtők
  • begördítőállványos hűtők és mélyhűtők
  • gyorsfagyasztók