Refraktométer - Borászati RBO tip.

This product has currently discount price
Kézi eszköz, nélkülözhetetlen minden szőlőtermelőnek és borásznak. Három mérési skálával rendelkezik (Brix, Babo, Oechsle), a cukortartalom gyors kimutatására szőlőlében és szőlőmustban.

"A nálunk is használt klosterneuburgi mustmérôt Babo a Balling-féle szaccharométer módosításával készítette. Ugyanis számítás szerint a 20 Bg.-os mustban 3% az oldott nem-cukor és 17% a cukor, tehát ilyen arány szerint dolgozta át a mérô skáláját. A mérô nem ad teljesen pontos cukorfokot, különösen nagy a hiba a gyenge és sûrû mustoknál. Németországban az Oechsle-mérôt használják, ez a valóságos fajsúlyt adja; pl. 67 Oeo =1,067 fajsúly.

A klosterneuburgi fok cukorsúlyszázalék és 0,6-0,64-el szorozva a kierjesztett bor alkohol-térfogatszázalékát adja. Az Oe-fok 5-tel osztva a must cukortérfogatszázalékát, 8-cal osztva a leendô bor alkohol-térfogatszázalékát adja. A must fokolását még nem erjedô, tiszta, szûrt musttal, 15 Co-on kell végezni. "
Forrás: Dr. Varsányi Lajos - A Bor (A kémia és vívmányai, II. rész, Kir. Magy. Természettudományi Társulat, Budapest, 1940, 204-210. o.)

Modell: RBO
Tartomány: 0-26% Babo, 0-140 Oechsle, 0-32% Brix/ATC
Pontosság: 0,2%, 1 fok, 0,2%

Győr
Catalog number:
K71196
Attachments:
prospektus214.47 KB

Are you interested in this product?

Contact Us!

Tel: +36-96-529-829
Mobil: +36-20-971-6677
E-mail: info@tibakft.hu
Opening Hours: H-P 7:00-15:00